top of page
DSC_5627.jpg

Coffee workshops

Workshop home barista

"Ik ben Thomas en heb tot voor kort de koffiebar Basiel Urban Greenhouse in Brugge uitgebaat. Na 4 jaar was het tijd om andere uitdagingen aan te gaan. De passie voor koffie is blijven hangen en ik geef graag mijn kennis en deze passie door. Daarom ben ik gestart met home barista workshops aan huis. Hierbij leer ik je de skills aan om thuis zelf aan de slag te gaan met jouw eigen espressomachine en/of filtertoestellen. Ik geef hierbij advies en tips & tricks om thuis zelf de lekkerste koffie te maken."

DSC_5641.jpg

Wat kan je verwachten? 

- advies omtrent de aanwezige toestellen.

- uitleg over specialty coffee (geschiedenis, origines, processen,...)

- uitleg in verband met optimale zetmethode (hardheid van het water, instellingen van de koffiemachine, gebruik van filters, ....)

 

Daarnaast geef ik ook uitleg omtrent de soorten koffie en doe ik  (indien gewenst) een 'cupping*' om nieuwe smaken te leren kennen/herkennen. Hiervoor neem ik zelf het nodige materiaal mee, zodat je ook nieuwe filtertechnieken kan leren ontdekken. Het is een mix van proeven, doen en leren. 

Hoe, wat, waar?

De workshops worden steeds door mij gegeven en gaan door aan huis. Tijdens de 2 uur durende barista workshop leer je op je eigen machine de perfecte espresso zetten en/of verschillende methodes voor filterkoffie maken. Ook melk opschuimen en latté art komen aan bod (bij aanwezigheid van een espressomachine).

 

Prijs: €230 (incl. BTW) voor max. 6 personen.

*cupping: meerprijs van €50 (incl. BTW) en +1uur extra.

 

Bij vragen, neem gerust contact op via het contactformulier of via gsm 0497 70 82 61.

bottom of page